MiekVol hoofd, maak ruimteMiek
Miek Kleijs

Over mij

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ontspannen en loslaten en weet dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Het hoofd/ego vind het lastig om iets totaal anders te doen en gaat vaak in de weerstand. Inzicht en ontspanning helpen je bij het maken van een volgende stap wanneer je het gevoel hebt dat je vastloopt. Via ontspanning, een duidelijke vraag en aanraking komt er letterlijk en figuurlijk meer ruimte in je systeem.

Ik ben hierin mijn eigen weg gegaan en wil je meenemen en overbrengen wat ik op mijn weg ontdekt heb.

De vrouwelijke kwaliteiten van liefdevol aanraken en kwetsbaar durven zijn heb ik op latere leeftijd zelf moeten leren. Mijn massage leraar zei: 'de beste masseurs zijn vroeger zelf te weinig aangeraakt' en daarmee sloeg hij bij mij de spijker op zijn kop. Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het is om vanuit veiligheid en respect liefdevol aangeraakt te worden is dit iets waarin ik mezelf gespecialiseerd heb. Door aanraking het hoofd en lichaam weer in verbinding brengen met elkaar, zodat deze met elkaar kunnen samenwerken i.p.v. tegen werken. Ook bij mensen die niet meer weten hoe te onstspannen laat ik ze dat weer zelf ervaren.

Korte geschiedenis

Geboren in 1964 in een klein dorpje in de buurt van Rotterdam in een familie van boeren en tuinders. Het motto bij ons thuis was 'niet lullen maar poetsen'. Over gevoel werd niet gesproken en werd afgedaan met 'er zijn ergere dingen'. Ik trouwde met een kweker en ging bij hem in het bedrijf werken. Ik ben gescheiden toen ik 30 jaar was en als alleenstaande moeder best lastig, man kwijt, baan kwijt, huis kwijt. Wat nu?

Eerst begonnen met een massage cursus samen met vriendinnen. Ik bleek aanleg te hebben. Mooi, ik had een richting want ik wist echt niet wat ik nou wilde, daar had ik nooit bij stilgestaan. Vele opleidingen en trainingen volgden.
In 1999 ben ik van start gegaan met mijn eigen praktijk. Het bleef niet alleen bij het geven van massages. Bij de Peirsman Cranio Sacraal Academie heb ik mijn diploma behaald tot Cranio Sacraal therapeut. Tevens ben ik in het bezit van het hbo diploma Mediche Basiskennis volgens de nieuwe CPION eisen. Familie- en Organisatieopstellingen opleiding bij het Bert Hellinger Instituut (Groningen)
Andere certificaten zijn onder andere: Aqua Wellness Bodyworker (by Institut fur Aqua-Wellness), The Work van Byron Katie (Los Angeles), Seksual Grounding Therapy en Relatie Training (Willem Poppeliers), EMDR Therapeut (BiVT), Integratieve Massage (jaaropleiding Venwoude), Reiki master.

Uit eigen ervaring weet ik dat wanneer angst een grote plek in je leven inneemt, je bijna niet meer durft te ademen en je wilt jezelf onzichtbaar maken.
Begin 2015 voelde ik me zeker en veilig genoeg om mijn eigen ervaringen met angst in te zetten om mensen te helpen die de verbinding met zichzelf kwijt zijn door angst in de vorm van een workshop, zodat zij meer ontspannen en lekker in hun vel zitten. Samen met Rineke vd Berg ontwikkelde ik de workshop 'van Angst naar Beter'. Door de drukke agenda van Rineke ben ik deze workshop alleen door gaan ontwikkelen naar de training Relatie, Angst en Liefde.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden met het krijgen van zelfinzicht zodat zij bewust de keuze kunnen maken om mee te gaan in de angst of een nieuwe richting van liefde te kiezen. Angst wil herkend en erkend worden, dan wordt het een positieve kracht. Zonder angst ben je roekeloos en kan je niet overleven. Angst die je meeneemt vanuit je verleden de toekomst in de beperkt je. Angst in het nu is je intuitie.

Verder ben ik moeder van Nick (28) en inmiddels 15 jaar samen met mijn partner, maatje en lief Ruud.

 

 

 

Privacydocument

Voor een goede Cranio Sacraal behandeling leg ik als uw behandelend therapeut een clientendossier aan. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd voor de WGBO (wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst).
Het dossier bestaat uit het intakeformulier en aantekeningen door mij gemaakt naar aanleiding van de behandeling.

Ook bij alle andere behandelingen, spagyriek of een training worden gegevens gebruikt voor de financiele administratie, zodat ik een factuur kan maken en een bestelling op naam kan doen.

Ik zorg ervoor dat uw privacy zoveel mogelijk is gewaarborgd en ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De gegevens in het Cranio Sacraal clientendossier blijven zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist nog 15 jaar bewaard.

Op de factuur die u ontvangt staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat u deze factuur kan declareren.


Klachten Cranio Sacraal Therapie

Ik doe er alles aan om u op een respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het zijn dat u ergens niet tevreden over bent. Het is belangrijk om deze onvrede eerst met mij te bespreken. Misschien is er sprake van een misverstand en komen we er samen uit wanneer u kenbaar maakt waarover u ontevreden bent of anders wil hebben. Wilt u de klacht niet met mij persoonlijk bespreken of komen we er samen niet uit? Dan kunt u gebruik maken van een gratis klachtenfunctionaris via mijn beroepsvereniging, de NCSV. Deze ondersteunt u bij het formuleren van uw klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen. Er wordt met u samen gekeken naar de mogelijkheden om gehoor te vinden voor uw klacht. Uw klacht wordt binnen 6 weken afgehandeld.

Miek Kleijs
Cranio Sacraal Therapeut