MiekVol hoofd, maak ruimteMiek
Miek Kleijs

Over mij

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ontspannen en loslaten en weet dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Het hoofd/ego vind het lastig om iets totaal anders te doen en gaat vaak in de weerstand. Inzicht en ontspanning helpen je bij het maken van een volgende stap wanneer je het gevoel hebt dat je vastloopt. Via ontspanning, een duidelijke vraag en aanraking komt er letterlijk en figuurlijk meer ruimte in je systeem.

Ik ben hierin mijn eigen weg gegaan en wil je meenemen en overbrengen wat ik op mijn weg ontdekt heb.

De vrouwelijke kwaliteiten van liefdevol aanraken en kwetsbaar durven zijn heb ik op latere leeftijd zelf moeten leren. Mijn massage leraar zei: 'mensen die gaan masseren zijn vroeger zelf te weinig aangeraakt' en daarmee sloeg hij bij mij de spijker op zijn kop. Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het is om vanuit veiligheid en respect liefdevol aangeraakt te worden is dit iets waarin ik mezelf gespecialiseerd heb. Door aanraking het hoofd en lichaam weer in verbinding brengen met elkaar, zodat deze met elkaar kunnen samenwerken i.p.v. tegen werken. Ook bij mensen die niet meer weten hoe te onstspannen laat ik ze dat weer zelf ervaren.

Korte geschiedenis

Geboren in 1964 in een klein dorpje in de buurt van Rotterdam in een familie van boeren en tuinders. Het motto bij ons thuis was 'niet lullen maar poetsen'. Over gevoel werd niet gesproken en werd afgedaan met 'er zijn ergere dingen'. Ik trouwde met een kweker en ging bij hem in het bedrijf werken. Ik ben gescheiden toen ik 30 jaar was en als alleenstaande moeder best lastig, man kwijt, baan kwijt, huis kwijt. Wat nu?

Eerst begonnen met een massage cursus samen met vriendinnen. Ik bleek aanleg te hebben. Mooi, ik had een richting want ik wist echt niet wat ik nou wilde, daar had ik nooit bij stilgestaan. Vele opleidingen en trainingen volgden.
In 1999 ben ik van start gegaan met mijn eigen praktijk. Het bleef niet alleen bij het geven van massages. Bij de Peirsman Cranio Sacraal Academie heb ik mijn diploma behaald tot Cranio Sacraal therapeut. Tevens ben ik in het bezit van het hbo diploma Mediche Basiskennis volgens de nieuwe CPION eisen. Familie- en Organisatieopstellingen opleiding bij het Bert Hellinger Instituut (Groningen)
Andere certificaten zijn onder andere: Aqua Wellness Bodyworker (by Institut fur Aqua-Wellness), The Work van Byron Katie (Los Angeles), Seksual Grounding Therapy en Relatie Training (Willem Poppeliers), EMDR Therapeut (BiVT), Integratieve Massage (jaaropleiding Venwoude), Reiki master.

Uit eigen ervaring weet ik dat wanneer angst een grote plek in je leven inneemt, je bijna niet meer durft te ademen en je wilt jezelf onzichtbaar maken.
Begin 2015 voelde ik me zeker en veilig genoeg om mijn eigen ervaringen met angst in te zetten om mensen te helpen die de verbinding met zichzelf kwijt zijn door angst in de vorm van een workshop, zodat zij meer ontspannen en lekker in hun vel zitten. Samen met Rineke vd Berg geef ik de workshop 'van Angst naar Beter'.

Verder ben ik moeder van Nick (26) en inmiddels 14 jaar samen met mijn partner, maatje en lief Ruud.