MiekVol hoofd, maak ruimteMiek
Miek Kleijs

Kom in verbinding met jezelf en zit weer lekker in je vel

Mijn visie

Waar je aandacht aan geeft, dat groeit.

Om dit richten van mijn aandacht tot in de puntjes uit te dragen wil ik me tijdens de behandeling richten op ontspanning in plaats van op fysieke klachten. Op welk gebied in je lichaam of in je leven wil je meer ontspanning, doorstroming en ruimte ervaren?
Het is mijn visie dat je met alles om je heen in verbinding staat, je hebt er een relatie mee. Of je dat nu wilt of niet.
Vanuit een open hart en met zachte ogen ziet je innerlijke - en uiterlijke - wereld er heel anders uit.
Ontspanning zorgt ervoor dat er meer energie is voor het zelfgenezend vermogen.

Heb je een vol hoofd, dan heb je spanning in je lichaam.
Je lichaam en hoofd zijn geen twee aparte dingen, alleen door angst en stres kan er een tweedeling ontstaan. Die tweedeling ontstaat doordat het hoofd niet meer luistert naar de signalen, symptomen en kwaaltjes, van het lichaam en gewoon doorgaat omdat er geen tijd is om te ontspannen. Wanneer dit lang aanhoud dan luistert het lichaam ook niet meer naar het hoofd, dit wordt een burn-out genoemd.

Ruimte en ontspanning in je hoofd, heeft een positief effect op je lichaam. In mijn praktijk heb ik het effect van ontspanning gezien, vele van de meest uiteenlopende klachten bleken spanningsklachten te zijn.

Spanning zorgt ervoor dat je letterlijk samentrekt, je spieren spannen zich aan.
Dit komt doordat je super allert bent omdat je jezelf niet veilig voelt, je alarmsysteem staat klaar om te vechten of te vluchten.Bij langdurige spanning zet deze spanning zich vast waardoor de doorbloeding in dit gebied minder wordt, gewoonweg omdat er minder ruimte is. Doorbloeding is nu juist nodig om de opgehoopte afvalstoffen in het spanningsgebied te kunnen afvoeren.

Controle
Waarom altijd alle ballen in de lucht houden? Je jaagt jezelf op door je werk, privéleven en alle zorgen die daarbij horen. De boog kan niet altijd gespannen staan en je kunt ook niet alles onder controle houden. Misschien lukt het je om jezelf onder controle te houden, je omgeving en het leven zelf valt niet te controleren. Je kunt jezelf erorm in de weg zitten wanneer je probeert dit voor elkaar te krijgen.
Meer controle, meer stress. Het is niet voor niets dat mindfulness zo populair is, eigenlijk is dit gewoon een modern woord voor meditatie.

Je relatie
Een goede relatie begint bij jezelf. Leer te luisteren naar je lichaam. Zo kun je beter inspelen op je eigen behoeften en zoek je de bevestiging niet meer buiten jezelf. Voel je weer veilig en vertrouwd in je eigen lichaam. Je bent zelfverzekerder en vind de kracht in jezelf om weer op je eigen kompas te varen.
Iemand die ontspannen en lekker in zijn vel zit heeft een positief effect op zijn/haar omgeving. Dus even ontspannen en jezelf laten verwennen heeft een positief effect op je privéleven maar ook op je werk.

Kies jij voor angst of kies jij voor liefde
Leef je vanuit angst, dan ben je met je focus op dat wat geweest is of met je focus op dat wat nog komen gaat. Heeft angst de boventoon in jouw leven dan is het lastig om in het NU te zijn en te genieten van het leven. "Wat als..." speelt dan constant door je hoofd

Angst heeft ook een negatief effect op je zelfgenezend vermogen.