MiekVol hoofd, maak ruimteMiek
Miek Kleijs

Hoofdpijn is geen ziekte,
het is een symptoom

Een cranio sacraal behandeling geeft je zelfgenezend vermogen een boost. Door middel van ontspanning ontstaat er meer rust, ruimte en doorstroming waardoor je zelfgenezend vermogen optimaal zijn werk kan doen.

Pijnklachten zijn goed te behandelen met cranio sacraal therapie. De technieken werken op een heel diep niveau waardoor ook je zenuwstelsel tot rust komt.

Ook jij kunt leren om beter naar de signalen van je lichaam te luisteren. Beter in contact zijn met je lichaam hersteld je natuurlijk evenwicht en de balans in je leven. Dit is vooral belangrijk voor de mensen met een burn-out. Vaak zijn dit heel gedreven mensen voor wie de lat heel hoog ligt. Heb je al eens een burn-out gehad of zegt je omgeving dat je er tegenaan zit, dan is het heel belangrijk om naar de signalen van je lichaam te leren luisteren om erger te voorkomen.

Het helpt je om je hoofd leeg te maken. Gedachtes vertragen en het voelt als mediteren.

Flexibel denken geeft je een felxibel lichaam. Inzicht in je negatieve gedachten geeft je de mogelijkheid om bewust te kiezen voor een positieve variant.

Wat is Cranio Sacraal

Het ritme van het hersenvocht wordt gecreëerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. De botten van de schedel zetten uit, vervolgens worden de wervels lichtjes van elkaar geduwd waarna het sacrum naar onder en vervolgens naar binnen roteert. Dit cranio-sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed.

We kunnen deze beweging, dit ritme, beschouwen als de 'ademhaling' van ons zenuwstelsel dat alle lichaamsfuncties regelt en controleert. Daarmee is het cranio sacraal ritme, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam.

Gevolgen van een verstoring van het Cranio Sacraal ritme. In het Cranio Sacraal ritme kunnen als gevolg van allerlei grote en kleine trauma's, in de loop van ons leven, verstoringen optreden. Bij trauma's kun je denken aan complicaties bij de bevalling en geboorte, operaties, infecties, ongevallen, pijnklachten, onverwerkte emoties, allerlei vormen van stress, enz.

Omdat het Cranio Sacraal systeem in verband staat met de meeste basale lichaamsfuncties kan de verstoring van dit ritme klachten geven op velerlei gebied. Inzicht krijgen in een trauma kan soms te confronterend zijn en het is daarom altijd een eigen keuze om inzicht te willen of om voor ontspanning en vermindering van de klachten te gaan.

Cranio Sacraal wordt door veel ziekekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Een behandeling duurt 60 tot 75 minuten en kost € 70,- per sessie.

Na drie behandelingen hebben wij een evaluatie.Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van hoe lang jij al met je klachten rondloopt.

In het begin kan er, door het inwerking zetten van jouw levenskrachten, tijdelijk een toename van je klachten zijn. Dit komt doordat er tijdens de behandeling krachten in je lichaam worden losgemaakt die nog enige dagen kunnen nawerken. Na dit zelfregulerende proces van je lichaam voel je verbetering en meer ontspanning.

Als je blijft doen wat je altijd al deed is de uitkomst steeds weer hetzelfde

Maak daarom nu een afspraak.